برق سود معاملات آنلاین طلا چشم دولت را هم گرفت/ حباب، نتیجه افزایش خرید و فروش آنلاین شمش طلا
[ad_1]
اقتصاد 24- جمله «ایران بهترین مکان برای کسب درآمد است» در نگاه اول بیشتر شبیه یک شوخی است. وجود جریان عظیم تورم نه دوره ای، بلکه مستمر، تصویب مقررات و بخشنامه های مختلف و اغلب محدودکننده برای فعالیت ها، کاهش روزانه ارزش پول ملی و موارد مشابه می تواند از دلایل نقض این حکم باشد. .
اما وقتی نگاهی گذرا به بازار، رویههای تجاری و تاریخچه شکلگیری بسیاری از کسبوکارها بیندازیم، میبینیم که موضوع کمی پیچیدهتر است. با اعمال هر نوع محدودیت در واردات یا حتی صادرات یک محصول، بازار سیاهی برای آن ایجاد می شود. انحصار دست صنعتگران را باز می کند و حتی کیفیت پایین تولید باعث رونق بازار فروش اقلام دست دوم یا لوازم یدکی می شود. افزایش قیمت دلار باعث سوددهی دلالان ارز می شود و در نهایت مردم به دنبال تبدیل ریال خود به چیزی با ارزش تر هستند.
این کالای جایگزین می تواند مسکن، خودرو، ارز دیجیتال یا حتی طلا باشد. این در حالی است که دولت به نیازهای ایجاد شده در بین مردم توجهی ندارد و گاه در ایجاد برخی کسب و کارها یا حتی سامانه های مختلف دستی دارد. نمونه بارز آن را می توان در بازار طلا و ایجاد پروژه Sandbox به عنوان اولین پلت فرم هوشمند برای معاملات فلزات گرانبها توسط وزارت امنیت مشاهده کرد.
سرمایه های کوچک، طلای کمتر
از ابتدای پاییز امسال تبلیغات گسترده ای در شهرستان ها و همچنین فضای مجازی برای خرید اینترنتی طلا راه اندازی شده است. بیلبوردهای شهری، فضاهای تبلیغاتی مترو و دیگر فضاهای مناسب برای این کار مملو از تبلیغات سامانه های فروش آنلاین طلاست و حتی در برخی از این تبلیغات رد پای بانک های بزرگ را می بینیم. بانک های همیشه حاضر که بلد هستند از آب تیره اقتصاد ماهی بگیرند، این روزها وارد فضای سرمایه گذاری طلا شده اند و مردم را به این کار تشویق می کنند.
بیشتر بخوانید: کاهش تقاضا برای طلا و سکه/تطبیق قیمت ها با این شرایط
علاوه بر این پلتفرمهای فروش طلا که اغلب با شمش سر و کار دارند، کسبوکارهای آنلاین فروش طلا و جواهرات این روزها بیش از همیشه پربارتر شدهاند. این اتفاق به ویژه برای شرکت هایی رخ داد که محصولات زیر یک گرم دارند. دلیل اشتغال آنها افزایش قیمت طلا در ماه های اخیر و محدودیت بودجه ریالی مردم برای خرید طلا با حقوق است. وقتی بتوانید یک زنجیره یا بشقاب زیر گرمی را هم برای مصرف شخصی و هم برای سرمایه گذاری بخرید، بدیهی است که سرمایه اندکی جذب آن می شود.
ایران بستر تورم طلا را فراهم کرد
حسین عبدالله هانی کارشناس بازار ارز و طلا در گفت و گو با اقتصاد 24، درباره رویکرد دولت به بازار طلا گفت: اخیراً برای جلوگیری از تقلب در حوزه خرید و فروش طلا، دولت اعلام کرده است. اینکه طلا به صورت آنلاین به مردم فروخته می شود، ابتدا باید وجود فیزیکی آن بررسی و سپس در صندوق بانک مرکزی نگهداری شود.
عبدالله هانی تصریح کرد: این امر به دلیل رشد بسترهای آنلاین فروش شمش طلا و جذب سرمایه به مردم اتفاق افتاده است که به نوبه خود اتفاق مثبتی تلقی می شود. اما اینکه چقدر به این موضوع توجه می شود و دولت می تواند فعالان این حوزه به ویژه بانک هایی که وارد شده اند را مجبور به اجرای آن کند، سوال مستقل و مهمی است.
وی ادامه داد: روندها و اطلاعات موجود رشد سنگین و جدی طلا را در بازار جهانی پیش بینی نمی کند. اما اکنون که تب سرمایه گذاری طلا در حال افزایش است و ایران به شدت روی آن متمرکز شده است، به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور کشور با عدم تعادل عرضه و تقاضا و در نهایت نیاز بیشتر به واردات این طلا مواجه شود . این یک فلز گرانبها است که دلیل اصلی قیمت بالای آن خواهد بود. دلیل اصلی تورم حباب طلا، تلاش های فعلی بازار برای تشویق مردم به سرمایه گذاری در این حوزه است.
دولت هم در بازار طلا بازیگر شده است
به گزارش اقتصاد 24، یکی از اعضای اخیر هیات مدیره کمیته ویژه طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، موضوع خرید و فروش اینترنتی طلا را موضوع مهمی دانست و مجوزهای فعلی را نام برد. برای مدیریت این حوزه ناکافی است. نگرانی در مورد عملکرد ضعیف مدیریت سرمایه در ورود به بازار طلا، یا حتی ایجاد فرصت برای سودجویان، نگرانی معتبری است.
اکنون که دولت سامانه ای برای خرید و فروش آنلاین طلا و صدور مجوز به این صرافی ها ایجاد کرده است، باید دید به عنوان مشارکت کننده چگونه عمل می کند و آیا جلوی حباب طلا را می گیرد و سپس سایر شرکت کنندگان را چگونه مدیریت می کند؟
[ad_2]