11

روز جهانی ایدز: تعداد مبتلایان به اچ‌آی‌وی به پایین‌ترین حد از زمان ظهور بیماری رسیده است

[ad_1]

سازمان ملل متحد اخیراً اعلام کرد که تعداد مبتلایان به HIV در سال گذشته به کمترین میزان خود از زمان ظهور این بیماری در اواخر دهه 1980 رسیده است. اما در عین حال هشدار داد که روند کاهش همچنان بسیار کند است.

بر اساس گزارش جدید برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد ایدز (UNAIDS)، حدود 1.3 میلیون نفر در سال 2023 به HIV مبتلا خواهند شد. این رقم هنوز هم بیش از سه برابر مقدار مورد نیاز برای دستیابی به هدف توقف سازمان ملل است ایدز به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی تا سال 2030 مورد نیاز است.

گزارش UNAIDS پیش از روز جهانی ایدز (1 دسامبر تا 11 دسامبر) در روز یکشنبه (4 دسامبر) اعلام کرد که حدود 630,000 نفر در سال گذشته بر اثر بیماری های مرتبط با ایدز جان خود را از دست داده اند که پایین ترین میزان از زمان اوج این بیماری است که 2.1 میلیون نفر را تشکیل می دهد. مرگ و میر در سال 2004

بیشتر کاهش موارد ایدز به دلیل درمان ضد رتروویروسی است

بیشتر پیشرفت ها در کاهش موارد ایدز به دلیل درمان های ضد رتروویروسی است که می تواند میزان ویروس را در خون بیماران کاهش دهد. گزارش UNAIDS هشدار می دهد که از حدود 40 میلیون نفری که در سراسر جهان مبتلا به HIV زندگی می کنند، حدود 9.3 میلیون نفر تحت درمان قرار نمی گیرند و علیرغم پیشرفت جهانی، 28 کشور افزایش عفونت HIV را در سال گذشته ثبت کردند.

گزارش UNAIDS خاطرنشان کرد که تلاش‌ها برای ایجاد یک درمان پیشگیرانه به نام پیشگیری پیش از مواجهه (PrEP) در کشورهایی که موارد افزایش یافته را گزارش می‌کنند، “پیشرفت بسیار آهسته” داشته است. “در سال 2023 تنها 15 درصد از افرادی که به PrEP نیاز داشتند، آن را دریافت کردند.

ادامه مطلب

کریستین استگلینگمعاون UNAIDS خاطرنشان کرد که پیشرفت‌های به دست آمده در مبارزه با اچ‌آی‌وی به لطف پیشرفت‌های علم زیست پزشکی، حمایت از حقوق بشر و فعالیت‌های اجتماعی حاصل شده است. خانم استگلینگ در یک کنفرانس خبری آنلاین گفت: «اما شکاف‌های بزرگ حقوق بشر همچنان باقی است و این شکاف‌ها جهان را در مسیر پایان دادن به ایدز عقب نگه می‌دارد. استگلینگ هشدار داد که اگر روند فعلی ادامه یابد، تعداد مبتلایان به HIV حتی پس از سال 2030 به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

سازمان جرم انگاری می تواند ترس، آزار، نفرت، خشونت و تبعیض را تشدید کند و بر سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارد.

داروی انقلابی جدید

داروی جدیدی به نام “لنکاپاویر” که در آزمایشات اولیه 100% در پیشگیری از عفونت HIV اثربخشی نشان داده استبه عنوان یک پیشرفت امیدوارکننده در مبارزه با ایدز مورد استقبال قرار گرفت. با این حال، نگرانی هایی در مورد هزینه بالای لنکاپاویر مطرح شده است. شرکت گیلیاد، سازنده لناکاویر و غول دارویی ایالات متحده، سالانه در برخی کشورها برای این دارو از هر فرد حدود 40 هزار دلار دریافت می کند.

گیلاد ماه گذشته قرارداد گرفت داروسازان ژنریک اعلام کرد که در برخی از کشورهای کم درآمد دارو را با هزینه کمتری تولید و به فروش می رساند. با این حال، کارشناسان هشدار دادند که میلیون ها نفر از افراد مبتلا به HIV تحت پوشش این معاملات نیستند. استگلینگ می‌گوید: داروهای جدید تنها زمانی ما را به کاهش واقعی نزدیک‌تر می‌کنند که مطمئن شویم همه به آنها دسترسی دارند.

با وجود تمام پیشرفت‌ها در مبارزه با ایدز، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان هنوز به درمان‌های حیاتی دسترسی ندارند و قوانین تبعیض‌آمیز همچنان مانع از پیشرفت بیشتر می‌شود. آگاهی عمومی و آموزش نقش بسیار مهمی در این راستا دارد. تنها با همکاری جهانی و تعهد به عدالت و با افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت پیشگیری و درمان، می توانیم به آینده ای عاری از ایدز دست یابیم.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا