فرار ایستگاه بینالمللی فضایی از اصابت زبالههای فضایی برای دومین بار در یک هفته
[ad_1]
ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) که اخیراً توسط زبالههای فضایی تهدید شده بود، برای جلوگیری از حادثه برای دومین بار در کمتر از یک هفته مجبور شد مدار خود را تغییر دهد.
وجود زباله های فضایی در اطراف سیاره به یکی از تهدیدات جدی برای ماهواره ها و اجرام در مدار سیاره ما تبدیل شده است و حتی ایستگاه فضایی بین المللی نیز از آنها در امان نیست. این ایستگاه که کمتر از یک هفته پیش مجبور به انجام یک مانور فضایی برای در امان ماندن از زباله های فضایی شده بود، دوباره در معرض همان تهدید قرار گرفت. البته در حال حاضر هیچ خطری برای ایستگاه و فضانوردان آن وجود ندارد و احتمال برخورد کاهش یافته است.
به گفته ناسا، روز دوشنبه، فضاپیمای روسی پروگرس 89 موتورهای خود را به مدت 3 دقیقه و 30 ثانیه شلیک کرد تا ایستگاه فضایی بینالمللی را از مسیر زبالههای فضایی در مدار زمین خارج کند. مانور اخیر فضاپیمای روسی باعث شد که ارتفاع مدار ایستگاه زمین 500 متر بیشتر از قبل شود. شش روز قبل از مانور فوق، ما دیدیم که موتورهای همان فضاپیما حدود پنج دقیقه دوباره راه اندازی می شوند تا از برخورد با بقایای یک ماهواره هواشناسی نظامی جلوگیری شود.
چقدر احتمال دارد که ایستگاه فضایی بین المللی با زباله برخورد کند؟
در سالهای اخیر نگرانیهای کارشناسان در مورد افزایش آلودگی فضا و فراوانی زبالههای فضایی در مدار پایین زمین (LEO) جدیتر شده است. در سرعت های بالا، برخورد اجسام کوچک می تواند آسیب جدی به فضاپیماها و ماهواره ها وارد کند و به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات نجات، خطر قابل توجهی را به همراه دارد. تلاشهای مهندسان و دانشمندان برای یافتن راهحلی برای کاهش بار زبالههای فضایی تاکنون ناموفق بوده است و ایدههای عملی و عملی کمی ارائه شده است.
افزایش شدید تعداد ماهواره هایی که در دهه گذشته به مدار زمین فرستاده شده اند، خطر برخوردهای فضایی را به شدت افزایش داده است. حتی یک برخورد منفرد می تواند باعث نمایان شدن قطعات کوچک زیادی شود که می توانند برای ایجاد حوادث بیشتر به یکدیگر زنجیر شوند. به این پدیده آبشار تصادفی یا سندرم کسلر همچنین بیان و بیان می کند که امکان استفاده از ماهواره های فضایی در نسل های آینده غیرممکن خواهد بود.
ناسا به طور مداوم درگیر پیش بینی و شناسایی مسیر احتمالی زباله های فضایی و بهبود سیستم نظارت بر سلامت و پیشگیری از حوادث است. در این فرآیند داده های جمع آوری شده توسط سایر نهادها از جمله آژانس فضایی اروپا و وزارت دفاع ایالات متحده نیز برای انجام مانورهای فضایی برای تغییر مسیر سایت های مهم از جمله ایستگاه فضایی بین المللی در صورت لزوم استفاده می شود.
[ad_2]