گلایه از مناظرات کسلکننده ادامه دارد/ برنامه اقتصادی هیچ یک از نامزدها مشخص نیست
[ad_1]
اقتصاد 24 – اولین مناظره چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 7 خرداد برگزار شد. در این مناظره هر یک از نامزدها برنامه های خود را برای بهبود شرایط مختلف کشور از جمله اقتصاد بیان کردند و به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.
مناظره اول از ابتدا دیدگاه های متفاوتی داشت. اول اینکه اکثر کارشناسان بر این باورند که نقطه قوت این برنامه در این است که نامزدها به یکدیگر توهین نکرده و به کار دولت های قبلی حمله نکنند.
علاوه بر این، این بحث بار اطلاعاتی خاصی به همراه نداشت. وعده هایی مانند کنترل تورم، کاهش حجم چاپ پول، رفع نوسانات نرخ ارز و مواردی از این دست به طور کلی در میان وعده های انتخاباتی نامزدها مطرح می شد، اما برنامه ریزی دقیقی برای چگونگی تحقق این وعده ها ندیدیم.
وعده ای برای انجام وظایفی که نتیجه آن مشخص نیست
آلبرت بگزیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد 24 با اشاره به صحبت هایی که در اولین مناظره انتخاباتی مطرح شد، اظهار داشت: تمام مواردی که در مناظره انتخاباتی مطرح شد، موضوعاتی نیست که اخیرا کشف یا مطرح شده باشد. سال هاست که همه کارشناسان و حتی مدیران سابق به همه مشکلات اقتصادی اشاره کرده اند و همه ما مشکلاتی مانند افزایش نقدینگی، نوسانات ارز و موارد مشابه را می شناسیم.
بیشتر بخوانید: اینفوگرافیک/ سخنان نیمه داغ و کمی داغ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره اول
بزیان تصریح کرد: این موارد فقط در برنامه مناظره مجدداً مطرح شد و راه حلی برای این مشکلات نشنیدیم. یکی از جنبه های مثبت مناظره اول، رویکرد نامزدها و توجه آنها به چالش های اقتصادی است. آنها به دنبال سرکوب سیاست های دولت قبل و امتیاز گرفتن نبودند و این تحول مناسبی در روند مناظره است. غیر از این اتفاق مثبتی نیفتاد که بتوانیم پیشرفت و پیشرفت را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: وجود تحریم ها، چاپ پول، نوسانات ارز، مشکلات تولید، فرآیندهای مالیاتی و مواردی از این دست چالش های اصلی اقتصاد است و همه ما آنها را می پذیریم. اما انتظار داریم این مشکلات فقط در سرشماری باقی نماند و راه حلی داده شود. متأسفانه کاندیداها فقط گفتند که قول حل مشکلات را داده اند، اما برنامه مستندی برای این کار ارائه نکردند. حتی برخی وعده اجرای طرح توسعه را دادند که در واقع وظیفه دولت است. این چیزی نیست که ما بخواهیم خارج از وظیفه دولت عمل کنیم.
در اولین مناظره انتخاباتی موضع روشنی بیان نشد
بزیان در ادامه سخنان خود بر اهمیت رویکرد نامزدهای ریاست جمهوری به مسائل مهم کشور تاکید کرد و گفت: یک سری مسائل مهم در کشور هنوز تعریف نشده است و باید به آنها رسیدگی شود. رویکرد هر یک از کاندیداها در این موضوعات مهم است و باید اعلام کنند که در این خصوص چه موضعی خواهند داشت. مثلاً بحث قیمت بنزین و نحوه توزیع آن بین مردم باید عمومی شود و از این پس برنامه های همه روشن شود. مشکل دوم نرخ ارز است. هر کاندیدا باید بگوید به نظرش نرخ واقعی ارز چقدر است و چه برنامه ای برای تغییر قیمت آن دارند.
بیشتر بخوانید: تهدیدها فقط چیزهایی از اقتصاد شنیده و نمی فهمند/ می خواهند با مدیریت سنتی جامعه صنعتی را اداره کنند!
وی ادامه داد: بحث نارضایتی بانک ها بارها مطرح شده و همه آن را عامل اصلی چاپ پول می دانند. اکنون سوال این است که هر یک از نامزدها در صورت رئیس جمهور شدن برای بانک های شکست خورده چه خواهند کرد. آیا آنها بانک های در حال ورشکستگی را تعطیل خواهند کرد یا به کار خود ادامه خواهند داد و به خلق پول و افزایش تورم ادامه خواهند داد؟ همه موارد ذکر شده جزو شریان های اقتصادی کشور است و باید موضع همه روشن باشد. با این شفافیت تداوم برنامه های اقتصادی نیز قابل مشاهده خواهد بود.
با موضوع برجام چه بلایی سر اقتصاد ایران خواهد آمد؟
به گزارش اقتصاد 24، یکی از مهم ترین موضوعاتی که انتظار می رود هر یک از کاندیداها درباره آن صحبت کنند، برجام و تحریم هاست که هر از چند گاهی از شدت آن کاسته می شود. رویکرد نامزدهای انتخاباتی در موضوع برجام و نحوه تعامل بیشتر با جهان باید روشن باشد. همه نامزدهای ریاست جمهوری ارتباط با سایر کشورها را عامل رشد می دانند، اما موضع روشنی در مورد برجام یا سایر مسائل دیپلماتیک اعلام نکرده اند. بنابراین مشخص نیست این افراد اگر در راس دولت باشند چه برنامه ای برای آینده تعاملات جهانی ایران به ویژه تجارت جهانی و کاهش موانع ارتباطی خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: ماجرای عجیب نامزدی که مدعی حل اختلاف است اما بانک زیر مجموعه او یکی از متعارض ترین بانک هاست/ قاضی زاده هاشمی و وعده های دروغین
نه تنها از نظر ارتباط با دنیا، بلکه برای چالش های دیگر، هیچ کدام برنامه خاصی اعلام نکردند و نمی دانیم در آینده چه انتظاری داریم. به نظر می رسد هر نامی که از صندوق رای بیرون می آید برای کل کشور غافلگیر کننده است.
[ad_2]